Historien om Jungle Sports®‎

Jungle Sports ble grunnlagt i 2008 av Jan Schultz Larsen, som et resultat av hans eget gjennopptreningsforløp etter en alvorlig bilulykke i 2003. To år etter bilulykken ble Jan gitt opp av legene i Danmark, og fikk vite at han på grunn av skadeomfanget måtte akseptere et liv fullt med smerter og smertestillende medisiner.

Det fikk Jan til å lete etter behandlingsmetoder utenfor Danmark. Jan endte opp i Bergen på Tonus rehabilitering, drevet av daværende Manualterapeut Tore Toft. I en kombinasjon av slynge behandling/trening og stor viten/ekspertise fra behandlerne, erfarte Jan på egen kropp hvor store resultater som kan oppnås. Det er selvfølgelig en blanding av mange aspekter men grunnleggende under forløpet var et stort fokus på å stimulere og styrke det muskulære og neuromuskulære system for videre å optimere weaklinks, bevegelseskontroll og bevegelseskvalitet. Ved å følge hundrevis av topp atleter og andre klienter i gruppe erfarte Jan at den samme metode hadde de samme fantastiske egenskaper i forhold til skadeforebyggende- og prestasjonsfremmende trening.

De mange positive opplevelsene med slyngetreningen satte i gang en masse prosesser som videre ble grunnlaget for Jungle Sports.  

Om Jungle Sports konseptet

Jungle Sports konseptet inneholder fire separate verktøyer

 • Jungle Sports Equipment (Treningsredskaper til private og professjonelle.) - STE
 • Jungle Sports Education (Flere typer utdannelser.) - PEM
 • Jungle Sports Studio (Fysioterapi og fitness studioer.) - PAF
 • Jungle Sports Online (Online utdannelse, herunder utdannelsesprogrammer og mosjons database) - OEE

  Område 1: Jungle Sports Produkter

  Jungle Sports har utviklet et bredt sortiment av kvalitets slynge treningsutstyr til både privat og proffessjonell bruk. Produktene selges fra forskjellige salgskanaler avhengig av territorie.

  Område 2: Jungle Sports Utdannelse

  Sammen med førende spesialister har Jungle Sports utviklet en utdannelses modell, vi kaller PEM (PEM = Physio Educativ Model®). PEM omfatter kurser med og uten treningsprogrammer bl.a. sportsspesifikke programmer som fotball, løping, golf, m.m..

  Område 3: Jungle Sports Studios

  Ved å ha Jungle Sports Studio´s sikrer vi høy kvalitet av lokale/nasjonale undervisere, samt fortsatt utvikling av nye utdannelsesprogrammer.

  Område 4: Jungle Sports Online

  Jungle Sports Online plattform er under utvikling og vil være klar til å bli lansert i 2017. Utover å være en online utdannelses plattform med et stort sortiment av øvelser og treningsprogrammer, vil den nye online plattform kombinere våre proffessjonelle kunder og samarbeidspartnere med sine egne kunder på en helt ny måte.


  Jungle Sports®‎